Montae & Partners -BenchmarkingMontae & Partners -Benchmarking

Benchmarking

Benchmarken van arbeidsvoorwaarden is het vergelijken van de arbeidsvoorwaarden van uw bedrijf met die van andere vergelijkbare bedrijven in dezelfde branche of markt. Het doel is om te bepalen hoe de arbeidsvoorwaarden van uw bedrijf zich verhouden tot die van andere bedrijven en of aanpassingen nodig zijn om concurrerend te blijven.

Bij het benchmarken van arbeidsvoorwaarden worden verschillende onderdelen meegenomen zoals salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en pensioenregelingen.  

Het benchmarken van arbeidsvoorwaarden is belangrijk voor uw bedrijf om verschillende redenen:

  1. Concurrentievoordeel: door te weten hoe de arbeidsvoorwaarden van uw onderneming zich verhouden tot die van andere bedrijven in dezelfde branche, kunt u bepalen of aanpassingen nodig zijn om concurrerend te blijven. Dit helpt bij het aantrekken en behouden van de beste werknemers en bij het verbeteren van uw imago als werkgever.
  2. Attractiviteit als werkgever: een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket is van groot belang om de beste kandidaten aan te trekken en te behouden. Het benchmarken van arbeidsvoorwaarden helpt daarbij om te bepalen of het geboden arbeidsvoorwaardenpakket concurrerend is en of aanpassingen nodig zijn om deze aantrekkelijk te maken voor potentiële werknemers.
  3. Verbetering van werktevredenheid en motivatie: eerlijke en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn een belangrijke factor voor werktevredenheid en motivatie. Het benchmarken van arbeidsvoorwaarden kan helpen om ervoor te zorgen dat het arbeidsvoorwaardenpakket van de organisatie als eerlijk wordt gezien en de tevredenheid en motivatie van de werknemers verbetert.
  4. Beheersing van de kosten: het benchmarken van arbeidsvoorwaarden geeft ook een leidraad om de kosten van de organisatie in de hand te houden door te bepalen of de geboden arbeidsvoorwaarden efficiënt en duurzaam zijn en of aanpassingen nodig zijn om de kosten te beheersen.

Montae & Partners kan onderdelen van uw beloningsbeleid benchmarken tegen verschillende markten: bijvoorbeeld de gehele Nederlandse markt, een bepaalde sector, of een zelf geselecteerde peergroup.

Montae & Partners biedt het benchmarken van primaire arbeidsvoorwaarden (dit is alles wat direct in geld uit te drukken is), secundaire arbeidsvoorwaarden en pensioen aan. Wij maken hierbij gebruik van een combinatie van bronnen: onze eigen database, openbare informatie en/of het benaderen van bedrijven met het verzoek tot deelname aan een benchmark en zo het leveren van data.

Pensioenbenchmark

In verband met de overgang naar een nieuw pensioenstelsel (op basis van de Wet Toekomst Pensioenen), is het interessant om te vermelden dat Montae & Partners beschikt over een uitgebreide database met ruim 350 pensioenregelingen. Hiermee wordt uw pensioenregeling gebenchmarkt met de algemene markt in Nederland (gehele database), een specifieke sector of peergroup.

In het benchmark rapport vindt u ook specifieke informatie terug over hoe de verschillende elementen van uw pensioenregeling zoals werknemersbijdrage, pensioen richt leeftijd, gehanteerde franchise en maximum pensioengevend salaris zich verhouden tot andere bedrijven.

This site is registered on wpml.org as a development site.