Montae & Partners -Gender & Equal Pay analyseMontae & Partners -Gender & Equal Pay analyse

Gender & Equal Pay analyse

Gelijk werk moet gelijk beloond worden. Dat staat in de wet. Toch is de praktijk vaak anders. Belangrijke begrippen hierbij zijn gender en equal pay. De gender pay gap geeft het verschil aan tussen het salaris van alle mannen en vrouwen binnen uw organisatie. Equal pay kijkt naar de verhouding van salarissen van mannen en vrouwen binnen dezelfde functie en salaris schaal.

Er is zowel nationale als Europese wetgeving op komst die richtlijnen geeft voor transparantie en gelijk belonen. Als werkgever kunt u zich juist nu al onderscheiden door aan de slag te gaan met een modern beloningsbeleid en niet te wachten op de wetgeving op dit gebied. Daarmee heeft u een voorsprong op uw concurrenten op de arbeidsmarkt en bent u ruim op tijd klaar met het voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Montae & Partners beschikt over handige tools waarmee op heldere wijze de beloning van mannen en vrouwen in uw bedrijf in kaart wordt gebracht en waarmee u verschillen kunt analyseren. Deze software tool is ontwikkeld door Heartpace, de Zweedse partner van Montae & Partners, waar de rapportageplicht voor bedrijven op het gebied van gelijke beloning al verder is ontwikkeld. De tool is daarom een waardevolle ondersteuning bij het creëren van transparantie en eerlijkheid in uw beloningsbeleid.

In de rapportage die wij voor u maken, wordt de beloning van mannen en vrouwen binnen uw bedrijf getoetst op beloning in dezelfde functie, beloning in gelijkwaardige functies en beloning van vrouwelijke werknemers ten opzichte van mannelijke werknemers in dezelfde schaal. Daarnaast wordt de salaris verdeling van mannen en vrouwen over de schalen getoond en welke genders daarin domineren. Tot slot geven we conclusies en aanbevelingen over de resultaten waarmee u aan de slag kunt.

Home » Sectoren » Werkgevers » Montae Reward » Gender & Equal Pay analyse
This site is registered on wpml.org as a development site.