Montae & Partners -IT & informatiebeveiligingMontae & Partners -IT & informatiebeveiliging

IT & informatiebeveiliging

Wij helpen pensioenfondsen, verzekeraars en financiële instellingen bij het in kaart brengen en beheersen van risico’s; financieel en niet-financieel. In de huidige wereld is de invloed van IT alom aanwezig: bellen, chatten, mailen, social-media, video-conferencing, bestanden delen, we doen het dagelijks. Communicatie is essentieel, maar dan wel veilig en gecontroleerd! Echter onder deze activiteiten ligt nog een diepere laag zoals een veilige infrastructuur en dataopslag, continuïteit van systemen, apps en leveranciers, etc. Uiteindelijk gaat het erom dat we gemakkelijk en veilig samenwerken, dat de gegevens van uw fonds en uw deelnemers niet toegankelijk zijn voor onbevoegden en de continuïteit van uw pensioenadministratie gewaarborgd is.

Wij benaderen risicomanagement en IT-beleid integraal. Dat houdt in dat onze IT & risicomanagers zich bezig houden met de regie op en het managen van alle verschillende risico’s. Voor specifieke risico’s die extra aandacht en expertise vragen werken zij nauw samen met onze specialisten (denk daarbij aan IT- en informatiebeveiliging, datakwaliteit, AVG, ESG etc.). Onze klanten zijn daarmee verzekerd van een multidisciplinair team. Onze risicomanagers hebben een persoonlijke en pragmatische aanpak. Wij werken niet voor, maar samen met de klant. Wij zijn een plezierige en professionele gesprekspartner voor besturen en commissies en voelen ons bij de klant betrokken.

Denk bij de inrichting van het IT landschap aan de volgende aandachtspunten:

  • Gemakkelijk en veilig vergaderen en beleidsdocumenten delen.
  • Zorgen voor een beveiligde omgeving voor de opslag van uw gegevens.
  • Grip en controle hebben op uw communicatie en infrastructuur.
  • Risico’s in kaart brengen, beheersbaar maken en minimaliseren.
  • De continuïteit en betrouwbaarheid van uw pensioenadministratie waarborgen.
  • Toetsing aan wet- en regelgeving en beoordeling van uitbestedingspartijen.

Dit zijn stuk voor stuk punten die van belang zijn voor een adequate, robuuste en veilige uitvoering van uw pensioenadministratie.

Wij kunnen u assisteren en/of ondersteunen bij het in kaart brengen van uw IT landschap en/of onderzoeken of deze voldoet aan de eisen en wensen van uw pensioenadministratie. Mocht u nog vragen hebben of additionele informatie willen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

This site is registered on wpml.org as a development site.